top of page
Children Playing by the Sea

MORSKE ISKRICE

Otroštvo je življenjsko obdobje obarvano z razigranostjo, brezskrbnostjo in nasmehom. A ne za vse. Na poti življenja se lahko soočamo tudi z neprijetnimi okoliščinami, ki so lahko negativne za otroke. Eden od tovrstnih izzivov so tudi poletne počitnice, ki jih nekateri starši svojim otrokom, na žalost, ne morejo privoščiti.
Zato v Lions Klubu Ljubljana Viva od leta 2012 vsako leto izvajamo enega od naših nosilnih projektov, Morske iskrice. Na Debelem rtiču mamicam in njihovih otrokom iz socialno ogroženih okolij omogočamo nepozabne morske počitnice, ki si jih sami sicer ne bi mogli privoščiti. Družine, ki jih vključimo v naš projekt, vsako leto izberemo s pomočjo Centrov za socialno delo, ki so najbolje seznanjeni s stiskami posameznih slovenskih družin.
Skupno smo do sedaj v okviru projekta Morske iskrice nepozabno poletno doživetje omogočili že 55 mamicam in več kot 80 otrokom. Veselje in iskrice, ki jih vsako leto opazujemo v očeh otrok so potrdilo, da smo na pravi poti in da projektom nadaljujemo tudi v prihodnje.

bottom of page