MEDIA CENTER

Novice

VIVIN SKLAD fb_cover FFF.jpg

»POMAGAMO10« ZA VIVIN SKLAD

22.11.2021

Združimo moči in skupaj podprimo ženske v Sloveniji na njihovi poti k lepšemu jutri. 

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo »Pomagamo10« na številko 1919 in prispevali boste 10 EUR za Vivin sklad. Sredstva za Vivin sklad lahko nakažete tudi na TRR SI56 6100 0000 6424 269 (Lions Klub Ljubljana Viva, Linhartova cesta 49a, 1000 Ljubljana; račun je odprt pri Delavski hranilnici), s pripisom »Donacija za Vivin sklad«.

Vsa zbrana sredstva bomo v celoti namenile plačilu obiskov tečajev, vpisnin v izobraževalne programe, donacijam tehnične opreme in ostalih izbraževalnih aktivnosti, ki jih varovanke Vivinega sklada ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj.

Verjamemo, da je znanje moč in pot do kakovostnejšega življenja. Zato z donacijami Vivinega sklada podpiramo šolanja in usposabljanja žensk, ki jim  izobraževanje pomeni prevelik finančni zalogaj.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.lions.si/pomagajte-tudi-vi.

Hvala vam za vašo podporo.

Dezniki 17.11.21 sku ok.jpg

Z UMETNOSTJO DO MORSKIH ISKRIC

22.11.2021

Vive vas vabimo, da se nam pridružite na delavnicah ustvarjanja unikatnih dežnikov, ki bosta potekali v sredo,  24.11.2021 in 1.12.2021 ob 17. uri v glavni jedilnici Waldorfske šole v Ljubljani.


Z zbranimi sredstvi od njihove prodaje bomo v okviru našega projekta »Morske iskrice« omogočile mamam in otrokom iz socialno ranljivih skupin poletne počitnice v prihodnjem letu.Material za ustvarjanje bo zagotovljen. Dobra volja tudi. Delavnica je primerna za vse. Udeleženci dogodka morajo predložiti dokazilo o izpolnjevanju PCT (Preboleli – Cepljeni – Testirani) pogojev.


Prva delavnica je že uspešno za nami. Vesele bomo vaše družbe!

Lions-Slovenija-9.jpg

Z ZDRUŽENIMI MOČMI V PODPORO JUNAKOM 3. NADSTROPJA

18.11.2021

Eden od globalnih ciljev lionizma je nudenje pomoči in zapolnjevanje potreb otrokom z rakom in prizadetim družinam. In Lionistke in Lionsi smo najmočnejši, kadar delujemo povezani.

Na pobudo Lions Kluba Ljubljana Viva slovenski Lions klubi in posamezniki združujemo moči v skupnem medconskem projektu “Junaki 3.nadstropja”.

Cilj projekta je v obliki fizičnih ali materialnih donacij zbrati 5.500 EUR. Sredstva bodo namenjena Junakom ter njihovih pedagoškimi delavcev na Pediatrični kliniki v Ljubljani v podporo pri njihovem delu in za zagotavljanja prijetnejega počutja mladih bolnikov:

  • ustvarjalni in potrošni material (1.000 EUR);

  • družabne igre (1.000 EUR);

  • didaktični material za pomoč pri izobraževanju (300 EUR);

  • tablični računalnik in zunanji disk (700 EUR);

  • izvedba novoletnih dogodkov (2.500 EUR);

Klubi lahko kontaktirate koordinatorko projekta Anjo Strojin Štampar do 24. 11. 2021 (kontakt: anja.strojin@siol.net) in ji sporočite vašo pripravljenost za sodelovanje.

Individualne donacije se zbirajo neposredno na skladu Uresničujmo želje:

HUMANITARNO DRUŠTVO LIONS KLUB LJUBLJANA OMNIA
Šmartinska cesta 55, Ljubljana, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0203 3025 5120 867
namen: »VSI JUNAKI«

Stopimo skupaj!

Tus drogerija logo_001.jpg

TUŠ IN TUŠ DROGERIJE PODPRLE VIVIN SKLAD

21.10.2021

Vive se iskreno zahvaljujemo Tušu in Tuš drogerijam, ker so postali partner, prijatelj in podpornik Vivinega sklada. V znak podpore v vseh svojih drogerijah in v spletni trgovini izvajajo projekt »Drobne stvari lahko pustijo velike sledi«, v okviru katerega bodo del sredstev od prodaje izbranih izdelkov namenili Vivinemu skladu. Od vsakega prodanega izdelka, ki so v njihovih drogerijah in na spletu prepoznani po posebnem znaku, bodo Vivinemu skladu namenili določen delež in izbranim varovankam tako omogočili izpolnitev dolgoletnih želja.

Dr. Anja Strojin Štampar, predsednica Lions klub Ljubljana Viva  je v okviru sodelovanja s Tuš in Tuš drogerijami poudarila: »Zahvaljujemo se Tušu in Tuš drogerijam, da so prepoznali prizadevanja Lions kluba Ljubljana Viva. V veliko spodbudo nam je, da smo v okviru Vivinega sklada združili moči, ideje in energijo za izboljšanje kakovosti življenja slovenskih žensk, predvsem iz socialno zahtevnejših okolji. V izredno veselje nam je, da nas Vivin sklad medsebojno povezuje v skupni predanosti optimizmu, upanju in zaupanju v pozitivno prihodnost.«

Kot so izpostavili v Tušu v svoji dobrodelnosti štejejo že več kot 30 let projektov, s katerimi pomagajo ranljivim družbenim skupinam. Še posebej pozorni so na tiste, ki so med nami, potrebujejo pomoč, a so pogosto prezrti. »Veliko pozornosti namenjamo predvsem projektom, ki posameznika opogumijo ter ga opremijo z znanji in veščinami za boljše življenje. Po letošnjem izjemno odmevnem 19. letu našega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh, ki je namenjen otrokom in ki ga kupci naših trgovin ter drogerij že zelo dobro poznamo, jim tokrat predstavljamo še eno našo plemenito namero za izboljšanje družbe, v kateri živimo,« pojasnjujejo v Tušu.


Hvala vsem, ki boste s svojimi nakupi v Tuš drogerijah podprli naše varovanke na poti do novih znanj, veščin ali želene izobrazbe ter s tem do kakovostnejšega življenja.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani https://cutt.ly/vRcOLnl

Gold Leaf

June 9, 2019

Lions klub Ljubljana Viva objavljamo razpis za podelitev donacij iz Vivinega sklada za podporo pri izobraževalnem procesu žensk. Razpis je odprt do 15.11.2021. Prijavite se!

Več informacij o razpisu najdete tukaj.

Breast Cancer Awareness Cupcakes

VIVE V PODPORO ŽENSKAM V ROZA OKTOBRU

13.10.2021

V roza oktobru – mesecu boja proti raku dojk – smo Vive posvetile posebno pozornost ženskam, ki so se ali se soočajo s katerokoli obliko raka.


V znak naše spodbude in opore smo jim izdelale in izročile posebne roza voščilnice. S posebnim posvetilom smo jim želele izkazati svoje globoko spoštovanje in podporo do njihovi poti.


Svoje dobre želje in misli posvečamo vsem ženskam - bojevnicam, ki ustvarjate neizbrisen pečat:


»Na poti življenja srečamo mnogo žensk.

Nekatere gredo mimo nas skorajda neopazno.

Z drugimi nas povezujejo bežna srečanja in poznanstva.

S tretjimi si delimo nepozabne trenutke in spomine.

 

Ste pa ženske, ki ustvarjate neizbrisen pečat.

Ki po poti izzivov stopate pogumno, predano, odločno.

Ki na oblak skrbi odgovarjate s sončnimi žarki optimizma in pozitivne volje.

Ki dokazujete, da prava moč tli v nas samih.

 

V rožnatem oktobru se v Lions klubu Ljubljana Viva spominjamo vseh, ki hodite ali ste hodile po poti te bolezni sodobnega časa.

Čestitam ti za moč, srčnost in vztrajnost, ki so odmevale ali odmevajo od tvojega koraka na tej poti.

Hvala ti, ker si vzor.

Hvala ti, ker si ženska, ki v ljudeh pušča neizbrisen pečat.«

Summer Camp Kids

MORSKE ISKRICE TUDI LETOS Z VESELJEM V OČEH

17.8.2021

Vive smo v letošnjem poletju ponovno omogočile 4 mamicam in njihovih 8 otrokom,
starih od 1 do 11 let, nepozabne morske počitnice na Debelem rtiču.
Vive že vse od leta 2012 v okviru našega projekta Morske iskrice  mamicam in njihovih otrokom iz socialno
ogroženih okolij omogočamo nepozabne morske počitnice, ki si jih sami sicer ne bi
mogli privoščiti. Skupno smo do sedaj počitnice omogočili že več kot 55 mamicam in
90 otrokom.
Hvala tudi našim donatorjem, ki nam omogočate, da lahko mamice in otroke na
počitnice pospremimo z vrečko presenečenj.
Naj bo otroštvo življenjsko obdobje, obarvano z razigranostjo, brezskrbnostjo in
nasmehom.
Lions Vive – ženske ženskam in otrokom.

vivin sklad_big logo final.jpg

PRVI RAZPIS ZA VIVIN SKLAD USPEŠNO ZAKLJUČEN

7.6.2021

Z mesecem junijem smo v Lions klubu Ljubljana Viva uspešno zaključili prvi razpis za Vivin sklad. Njegov namen je bil zbirati prijave za dodelitev finančne podpore ženskam za potrebe njihovega izbraževanja. Donacije Vivinega sklada bodo namenjene financiranju obiskov tečajev, vpisnin v izobraževalne programe, tehnične opreme in ostalih izbraževalnih aktivnosti, ki jih izbrane ženske ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj.
Vesele smo izjemnega odziva in velikega števila prijav. Velika HVALA vsem, ki nas podpirate pri našem projektu in skupaj z nami pomagate izbranim ženskam na njihovi poti do bolj kakovostnega in dostojnega življenja.

Gold Leaf

RAZPIS ZA VIVIN SKLAD POMLAD 2021 JE ODPRT – PRIJAVITE SE!

22.3.2021

Lions klub Ljubljana Viva objavljamo razpis za podelitev donacij iz Vivinega sklada za podporo pri izobraževalnem procesu žensk. Razpis je odprt do31.5.2021. Prijavite se!

Več informacij o razpisu najdete tukaj.

Starejše roke.jpg

LEPO NAM JE V DRUŽBI NAŠIH LOTOSOV

1.3.2021

Vive smo izkoristile tople sončne žarke in pripravile težko pričkovano srečanje za člane naše skupine seniorjev, Lotos. Dosledno smo upoštevali nasvete za varnost in se zbrali na domačem vrtu ene od naših članic. Srečanje je bilo napolnjeno s pozitivnimi čustvi, saj se zaradi epidemioloških srečanj, člani nismo videli že dolgo časa.


Upamo, da je pred nami lepa pomlad in da bomo naša druženja s skupino Lotos lahko še naprej nadaljevali na svežem zraku. 

Lotos NY obisk.jpg

PRAZNIČNO VZDUŠJE V SKUPINI LOTOS

21.12.2020

V okviru Lions kluba Ljubljana Viva že vrsto leto deluje skupina starostnikov, Lotos. Zaradikoronavirusa smo morali naša redna mesečna srečanja v mesecu novembru in decembru odpovedati. Medsebojne stike smo v tem času vzdrževali prek telefona, z nekaterimi smo srečanje opravili tudi prek video klica ali Viberja. A nismo se želeli odpovedali prazničnemu vzdušju.


Kljub temu, da je naše tradicionalno božično srečanje odpadlo, smo Vive naše seniorje tudi letos obdarile z darili. Kako? Na dvorišču pred hišo naše Marije, ki je bila še posebno vesele družbe Lotosov. Pri tem smo spoštovali vsa pravila varnega druženja, ostalim članom skupine Lotos pa smo darila brezstično dostavili na njihove domove.


Lepe praznike vam želimo, dragi naši Lotosovci!

Volunteers Packing Food

PODPRIMO VIVIN SKLAD

7.12.2020

Znanje bogati. Že sama pot do njega lahko gradi kakovostnejše življenje in omogoča ustvarjanje novih vezi. 


Podprite Vivin sklad tudi vi. Do vključno 16.12.2020 pošljite sporočilo SMS s ključno besedo »Pomagamo10« na številko 1919 in prispevali boste 10 EUR za Vivin sklad. S sredstvi Vivinega sklada bomo v Lions klubu Ljubljana Viva finančno podprli obisk tečajev, vpisnine v izobraževalne programe, donacije tehnične opreme in ostale izbraževalne aktivnosti, ki jih izbrane ženske ali otroci ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj.


Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.lions.si/pomagajte-tudi-vi.


Najlepša hvala za vaš radodarni prispevek.

Projekt Pižama.jpg

SKUPAJ S PIŽAMO POKUKALI V ZABAVNE KOTIČKE SLOVENŠČINE

26.11.2020

Novembrski dnevi so v primerjavi z dnevi drugih mesecev turobnejši. Letos še toliko bolj, ko se zaradi koronavirusa manj družimo s prijatelji in bližnjimi. 
Ni lepšega kot nekomu prinesti smeh na oči. Zato smo v Lions Klubu Ljubljana Viva otroke in mladostnike v Mladinskem domu Malči Beličeve in v Kriznih centrih za otroke in mladostnike po vse Sloveniji povabile, da novembrsko popoldne preživijo skupaj z Boštjanom Gorencem – Pižamo.
Pokukali so v zabavne kotičke slovenščine in se od srca nasmejali. Žarek sonca skozi meglen oblak ni nikoli odveč.

Covid donacija 1.jpg

LIDL IN LIONS ZA HEROJE COVID-A

15.11.2020

Lions klub Ljubljana Viva smo sodelovale v akciji »Lidl in Lions za heroje COVID-a«. Naše članice so odnesle priboljške in Vivine lepe želje osebju bolnice dr. Petra Držaja v Ljubljani. Lepo je bilo polepšati dan in prinesti kanček veselja pogumnemu in predanemu zdravniškemu osebju.

Serving Food

OB SVETOVNEM DNEVU HRANE

16.10. 2020

16. oktober je  svetovni dan hrane. Dan, ko posebno pozornost posvečamo dvigu zavedanja o svetovnih prehrambenih problemih ter spodbujamo boj proti lakoti ter revščini. 

Lions Klub Ljubljana Viva že vrsto let podpiramo delovanje neprofitne organizacije Zavod pod strehco in projekt Donirana hrana, kiže vrsto letizjemno uspešno poteka po celi Sloveniji.


Pošljimo ob današnjem svetovnem dnevu hrane SMS s ključno besedo OBROK5  na 1919 in prispevajte 5 EUR  za pripravo toplih obrokov v Ljudski kuhinji Pod strehco. Pomagajmo socialno ogroženim družinam in starejšim osebam, ki jih ta kriza ponovno potiska še nižje dnu.


Zmanjševanje lakote je eno od petih ključnih globalnih področij, na katerih delujemo vsi Lions klubi po svetu. Naš cilj je vsem članom lokalnih skupnosti, v katerih delujemo, pomagati do hranljivih živil.

Lotos 1.jpg

PRVI OKTOBER – SVETOVNI DAN STAROSTNIKOV

1.10.2020

Prvi oktober je svetovni dan starostnikov in je namenjen poudarjanju pomembnosti spoštovanja in skrbi za starejše.
Pod okriljem Lions kluba Ljubljana Viva že štiri leta deluje skupina starejših, ki je namenjena srečanjem, spoznavanju in druženju. S starostjo se namreč socialna mreža posameznika manjša, zmanjšuje pa se tudi sposobnost obnavljanja oz. spoznavanja novih ljudi.

Šebrelje foto 3.JPG

USTVARJAMO IN KREPIMO DUHA SPORAZUMEVANJA

30.9.2020

Lionsi poleg dobrodelnosti velik poudarek dajemo tudi medsebojni povezanosti in sodelovanju. V Lions Viva zato posebno pozornost posvečamo druženju, saj trdna vez med članicami predstavlja temelj delovanja našega kluba. 
Prijetno septembrsko soboto smo članice Lions Kluba Ljubljana Viva skupaj izkoristile za izlet v Šebrelje. Skupaj z našimi družinami smo odkrivale ta skriti zaklad Slovenije, dom Divjih bab, najdišče neandertalske piščali (najstarejšega glasbila na svetu) ter domačo vas ene od naših članic. 
Lionsi ustvarjamo in krepimo duha sporazumevanja med ljudmi vsega sveta za človekoljubne potrebe in prostovoljno pomagati v ožjih in širših skupnostih.

Girls Carrying a Recycling Bin

ZNANJE JE MOČ

23.9.2020

Znanje je moč, je bogastvo, je dobrina.  Zato v Lions klub Ljubljana Viva že vrsto let na različne načine podpiramo naše varovanke in otroke na njihovi poti do znanja in lepšega jutrišnjega dne. 

S štipendiranjem študija omogočamo izbranim socialno ogroženim ženskam  dvig izobrazbene stopnje ter jim tako pomagati do rednejše in trajnejše zaposlitve ter s tem do lepše prihodnost. Finančno podpiramo obisk tečajev, vpisnine v izobraževalne programe, vezanje diplom.  Z donacijami tehnične opreme  omogočamo nemoteno izobraževanje. Tako smo letošnje poletje naši varovanki in njenim otrokom podarile tiskalnik, ki ga potrebujejo pri študiju. S pozornostjo in skrbjo spremljamo in podpiramo naše varovanke na njihovi poti ter jim pomagamo prebroditi morebitne izzive, s katerimi se soočijo na njej.  

V novo študijsko leto se podaja tudi ena izmed naših varovank, ki nam je ob pred začetkom novega študijskega obdobja poslala spodnje misli:  

»Sem mama velike družine, kateri ste se odločile pomagati na poti do boljšega življenja njene družine. Za vašo nesebično pomoč se najlepše zahvaljujem, saj mi  le ta omogoča pridobitev vedno željene izobrazbe, za katero pa prej ni bilo nikakršne možnosti. Z vašo pomočjo sem nadvse uspešno končala leto študija logistike, sedaj v oktobru s študijem v novem študijskem letu nadaljujem in se bom trudila, da ga čimprej kronam z diplomo.

Vaša pomoč je zame neprecenljiva, tako materialno kot tudi duhovno, saj ste mi ve, poleg mojih otrok,  zaveznik, ki verjame vame.

Ne znam povedati, kako sem vesela in ponosna sama nase ob vsakem opravljenem izpitu, kako sem zadovoljna saj vem, da je vse kar vložim in ste vložile vame ve, popotnica za naš lepši boljši jutri.

 

Drage dame, drage Levinje HVALA.«


Vsak uspeh je lepši, če ga imaš s kom deliti. Vsaka ovira je manjša, če jo imaš s kom prestopiti. Lions Vive - Ženske ženskam in otrokom. 

Donacija Zavod pod strehco.png

»KO JEM, STA SITA DVA«

18.9.2020

Kljub temu, da smo Slovenija gastronomsko razvita država, pa sem med nami nahajajo (pre)številni posamezniki ali družine, ki jim vsakdanji obrok ni nekaj samoumevnega. 

V Zvezi lions klubov Slovenije že vrsto let veliko pozornost namenjamo zagotavljanju hrane socialno šibkejšim ljudem. S tem namenom od leta 2012 izvajamo projektDonirana hrana, ki  izjemno uspešno poteka po celi Sloveniji. V Ljubljani za njegovo izvajanje skrbi Humanitarni zavod Pod strehco, ki v Ljubljani tudi upravlja Ljudsko kuhinjo

Lions Klub Ljubljana Viva že vrsto let podpiramo delovanje neprofitne organizacije Zavod pod strehco. V septembru smo jim za potrebe njihove kuhinje tako podarile profesionalni kuhalnika riža, ki jim bo omogočal pripravo riža za 45 do 60 obrokov.

S svojimi vsakodnevnimi dejanji lahko pri odpravi lakote pomaga vsak od nas. Vabimo vas na kosilo v Ljudsko kuhinjo, kjer s plačilom svojega  kosila omogočite, da dobi obrok še nekdo, ki si ga sam ne more plačati. Ali kot pravijo v Zavodu pod strehco: “Ko jem, sva sita dva!"


Simbolično podporo Zavodu pod strehco pa lahko izkažate tudi z SMS donacijo: https://www.podstrehco.si/?fbclid=IwAR2FK-unnPjt4LHjZ-uzW067m35TmEwbjXK2eJFD_5Fy6-PlpFY_mrPTpIk