MEDIA CENTER

Novice

vivin sklad_big logo final.jpg

PRVI RAZPIS ZA VIVIN SKLAD USPEŠNO ZAKLJUČEN

7.6.2021

Z mesecem junijem smo v Lions klubu Ljubljana Viva uspešno zaključili prvi razpis za Vivin sklad. Njegov namen je bil zbirati prijave za dodelitev finančne podpore ženskam za potrebe njihovega izbraževanja. Donacije Vivinega sklada bodo namenjene financiranju obiskov tečajev, vpisnin v izobraževalne programe, tehnične opreme in ostalih izbraževalnih aktivnosti, ki jih izbrane ženske ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj.
Vesele smo izjemnega odziva in velikega števila prijav. Velika HVALA vsem, ki nas podpirate pri našem projektu in skupaj z nami pomagate izbranim ženskam na njihovi poti do bolj kakovostnega in dostojnega življenja.

Gold Leaf

22.3.2021

Lions klub Ljubljana Viva objavljamo razpis za podelitev donacij iz Vivinega sklada za podporo pri izobraževalnem procesu žensk. Razpis je odprt do31.5.2021. Prijavite se!

Več informacij o razpisu najdete tukaj.

Starejše roke.jpg

LEPO NAM JE V DRUŽBI NAŠIH LOTOSOV

1.3.2021

Vive smo izkoristile tople sončne žarke in pripravile težko pričkovano srečanje za člane naše skupine seniorjev, Lotos. Dosledno smo upoštevali nasvete za varnost in se zbrali na domačem vrtu ene od naših članic. Srečanje je bilo napolnjeno s pozitivnimi čustvi, saj se zaradi epidemioloških srečanj, člani nismo videli že dolgo časa.


Upamo, da je pred nami lepa pomlad in da bomo naša druženja s skupino Lotos lahko še naprej nadaljevali na svežem zraku. 

Lotos NY obisk.jpg

PRAZNIČNO VZDUŠJE V SKUPINI LOTOS

21.12.2020

V okviru Lions kluba Ljubljana Viva že vrsto leto deluje skupina starostnikov, Lotos. Zaradikoronavirusa smo morali naša redna mesečna srečanja v mesecu novembru in decembru odpovedati. Medsebojne stike smo v tem času vzdrževali prek telefona, z nekaterimi smo srečanje opravili tudi prek video klica ali Viberja. A nismo se želeli odpovedali prazničnemu vzdušju.


Kljub temu, da je naše tradicionalno božično srečanje odpadlo, smo Vive naše seniorje tudi letos obdarile z darili. Kako? Na dvorišču pred hišo naše Marije, ki je bila še posebno vesele družbe Lotosov. Pri tem smo spoštovali vsa pravila varnega druženja, ostalim članom skupine Lotos pa smo darila brezstično dostavili na njihove domove.


Lepe praznike vam želimo, dragi naši Lotosovci!

Volunteers Packing Food

PODPRIMO VIVIN SKLAD

7.12.2020

Znanje bogati. Že sama pot do njega lahko gradi kakovostnejše življenje in omogoča ustvarjanje novih vezi. 


Podprite Vivin sklad tudi vi. Do vključno 16.12.2020 pošljite sporočilo SMS s ključno besedo »Pomagamo10« na številko 1919 in prispevali boste 10 EUR za Vivin sklad. S sredstvi Vivinega sklada bomo v Lions klubu Ljubljana Viva finančno podprli obisk tečajev, vpisnine v izobraževalne programe, donacije tehnične opreme in ostale izbraževalne aktivnosti, ki jih izbrane ženske ali otroci ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj.


Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.lions.si/pomagajte-tudi-vi.


Najlepša hvala za vaš radodarni prispevek.

Projekt Pižama.jpg

SKUPAJ S PIŽAMO POKUKALI V ZABAVNE KOTIČKE SLOVENŠČINE

26.11.2020

Novembrski dnevi so v primerjavi z dnevi drugih mesecev turobnejši. Letos še toliko bolj, ko se zaradi koronavirusa manj družimo s prijatelji in bližnjimi. 
Ni lepšega kot nekomu prinesti smeh na oči. Zato smo v Lions Klubu Ljubljana Viva otroke in mladostnike v Mladinskem domu Malči Beličeve in v Kriznih centrih za otroke in mladostnike po vse Sloveniji povabile, da novembrsko popoldne preživijo skupaj z Boštjanom Gorencem – Pižamo.
Pokukali so v zabavne kotičke slovenščine in se od srca nasmejali. Žarek sonca skozi meglen oblak ni nikoli odveč.

Covid donacija 1.jpg

LIDL IN LIONS ZA HEROJE COVID-A

15.11.2020

Lions klub Ljubljana Viva smo sodelovale v akciji »Lidl in Lions za heroje COVID-a«. Naše članice so odnesle priboljške in Vivine lepe želje osebju bolnice dr. Petra Držaja v Ljubljani. Lepo je bilo polepšati dan in prinesti kanček veselja pogumnemu in predanemu zdravniškemu osebju.

Serving Food

OB SVETOVNEM DNEVU HRANE

16.10. 2020

16. oktober je  svetovni dan hrane. Dan, ko posebno pozornost posvečamo dvigu zavedanja o svetovnih prehrambenih problemih ter spodbujamo boj proti lakoti ter revščini. 

Lions Klub Ljubljana Viva že vrsto let podpiramo delovanje neprofitne organizacije Zavod pod strehco in projekt Donirana hrana, kiže vrsto letizjemno uspešno poteka po celi Sloveniji.


Pošljimo ob današnjem svetovnem dnevu hrane SMS s ključno besedo OBROK5  na 1919 in prispevajte 5 EUR  za pripravo toplih obrokov v Ljudski kuhinji Pod strehco. Pomagajmo socialno ogroženim družinam in starejšim osebam, ki jih ta kriza ponovno potiska še nižje dnu.


Zmanjševanje lakote je eno od petih ključnih globalnih področij, na katerih delujemo vsi Lions klubi po svetu. Naš cilj je vsem članom lokalnih skupnosti, v katerih delujemo, pomagati do hranljivih živil.

Lotos 1.jpg

PRVI OKTOBER – SVETOVNI DAN STAROSTNIKOV

1.10.2020

Prvi oktober je svetovni dan starostnikov in je namenjen poudarjanju pomembnosti spoštovanja in skrbi za starejše.
Pod okriljem Lions kluba Ljubljana Viva že štiri leta deluje skupina starejših, ki je namenjena srečanjem, spoznavanju in druženju. S starostjo se namreč socialna mreža posameznika manjša, zmanjšuje pa se tudi sposobnost obnavljanja oz. spoznavanja novih ljudi.

Šebrelje foto 3.JPG

USTVARJAMO IN KREPIMO DUHA SPORAZUMEVANJA

30.9.2020

Lionsi poleg dobrodelnosti velik poudarek dajemo tudi medsebojni povezanosti in sodelovanju. V Lions Viva zato posebno pozornost posvečamo druženju, saj trdna vez med članicami predstavlja temelj delovanja našega kluba. 
Prijetno septembrsko soboto smo članice Lions Kluba Ljubljana Viva skupaj izkoristile za izlet v Šebrelje. Skupaj z našimi družinami smo odkrivale ta skriti zaklad Slovenije, dom Divjih bab, najdišče neandertalske piščali (najstarejšega glasbila na svetu) ter domačo vas ene od naših članic. 
Lionsi ustvarjamo in krepimo duha sporazumevanja med ljudmi vsega sveta za človekoljubne potrebe in prostovoljno pomagati v ožjih in širših skupnostih.

Girls Carrying a Recycling Bin

ZNANJE JE MOČ

23.9.2020

Znanje je moč, je bogastvo, je dobrina.  Zato v Lions klub Ljubljana Viva že vrsto let na različne načine podpiramo naše varovanke in otroke na njihovi poti do znanja in lepšega jutrišnjega dne. 

S štipendiranjem študija omogočamo izbranim socialno ogroženim ženskam  dvig izobrazbene stopnje ter jim tako pomagati do rednejše in trajnejše zaposlitve ter s tem do lepše prihodnost. Finančno podpiramo obisk tečajev, vpisnine v izobraževalne programe, vezanje diplom.  Z donacijami tehnične opreme  omogočamo nemoteno izobraževanje. Tako smo letošnje poletje naši varovanki in njenim otrokom podarile tiskalnik, ki ga potrebujejo pri študiju. S pozornostjo in skrbjo spremljamo in podpiramo naše varovanke na njihovi poti ter jim pomagamo prebroditi morebitne izzive, s katerimi se soočijo na njej.  

V novo študijsko leto se podaja tudi ena izmed naših varovank, ki nam je ob pred začetkom novega študijskega obdobja poslala spodnje misli:  

»Sem mama velike družine, kateri ste se odločile pomagati na poti do boljšega življenja njene družine. Za vašo nesebično pomoč se najlepše zahvaljujem, saj mi  le ta omogoča pridobitev vedno željene izobrazbe, za katero pa prej ni bilo nikakršne možnosti. Z vašo pomočjo sem nadvse uspešno končala leto študija logistike, sedaj v oktobru s študijem v novem študijskem letu nadaljujem in se bom trudila, da ga čimprej kronam z diplomo.

Vaša pomoč je zame neprecenljiva, tako materialno kot tudi duhovno, saj ste mi ve, poleg mojih otrok,  zaveznik, ki verjame vame.

Ne znam povedati, kako sem vesela in ponosna sama nase ob vsakem opravljenem izpitu, kako sem zadovoljna saj vem, da je vse kar vložim in ste vložile vame ve, popotnica za naš lepši boljši jutri.

 

Drage dame, drage Levinje HVALA.«


Vsak uspeh je lepši, če ga imaš s kom deliti. Vsaka ovira je manjša, če jo imaš s kom prestopiti. Lions Vive - Ženske ženskam in otrokom. 

Donacija Zavod pod strehco.png

»KO JEM, STA SITA DVA«

18.9.2020

Kljub temu, da smo Slovenija gastronomsko razvita država, pa sem med nami nahajajo (pre)številni posamezniki ali družine, ki jim vsakdanji obrok ni nekaj samoumevnega. 

V Zvezi lions klubov Slovenije že vrsto let veliko pozornost namenjamo zagotavljanju hrane socialno šibkejšim ljudem. S tem namenom od leta 2012 izvajamo projektDonirana hrana, ki  izjemno uspešno poteka po celi Sloveniji. V Ljubljani za njegovo izvajanje skrbi Humanitarni zavod Pod strehco, ki v Ljubljani tudi upravlja Ljudsko kuhinjo

Lions Klub Ljubljana Viva že vrsto let podpiramo delovanje neprofitne organizacije Zavod pod strehco. V septembru smo jim za potrebe njihove kuhinje tako podarile profesionalni kuhalnika riža, ki jim bo omogočal pripravo riža za 45 do 60 obrokov.

S svojimi vsakodnevnimi dejanji lahko pri odpravi lakote pomaga vsak od nas. Vabimo vas na kosilo v Ljudsko kuhinjo, kjer s plačilom svojega  kosila omogočite, da dobi obrok še nekdo, ki si ga sam ne more plačati. Ali kot pravijo v Zavodu pod strehco: “Ko jem, sva sita dva!"


Simbolično podporo Zavodu pod strehco pa lahko izkažate tudi z SMS donacijo: https://www.podstrehco.si/?fbclid=IwAR2FK-unnPjt4LHjZ-uzW067m35TmEwbjXK2eJFD_5Fy6-PlpFY_mrPTpIk